Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ®
Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ®
Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ®
Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ®
Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ®
Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ®
Kwekerij

Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ®

Heliopsis 'Orange Marble'   


Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ® : verrassing met veel gezichten
Ik zeg het niet snel, maar deze unieke combinatie van wit-rozig-groen gemarmerd blad met oranje bloemen is werkelijk opvallend én verrassend fris!.

Wat is het voor een plant?
Inmiddels hebben we de plant al 5 jaar staan ter beoordeling. Bij ons groeit ze goed op een lemige bodemen wordt 60-80 cm hoog. Ook op zanderige en doorlatende grondsoorten groeit ze prima.
De plant bloeit van juli tot en met eind september. Al die tijd zijn de bloemen aantrekkelijk voor bijen, hommels en andere insecten. Heliopsis laat zich ook goed gebruiken in boeketten.

Waarom "Orange Marble'?
"Orange" (oranje) spreekt voor zich. Het bonte blad doet me denken aan de marmer (Marble), met z'n vele kleuren, vegen, strepen etc.


Bloemen: verrassende metamorfose
Als je de bloeiende 'Orange Marble' ziet dan verwacht je niet meteen dat deze met chocoladebruine knoppen opent. Na enkele dagen kleuren de opengaande bloemen langzaam door naar warmoranje. Naarmate de bloei vordert verkleuren de uiteinde van de bloemblaadjes door naar "gloeiend geel". Het hart blijft opvallend donker bruin.

Blad: onverwachte tuincombinaties mogelijk
Zoals je op de foto's ziet zijn de bladnerven donkergroen. Deze steken mooi af tegen het zacht cremewitte blad. Bijzonder is wel dat er ook nog een rozige-purperen gloed in het blad zit. De intensiteit daarvan varieert wel. Groeiomstandigheden zoals standplaats en bodem hebben invloed op de roze kleurintensiteit.
De rozige tint zorgt voor een visuele verzachting van de witte bladkleur. Deze rozige tint zorgt er ook voor dat het combineren van deze zonnige plant met pasteltinten eenvoudiger wordt. Heliopsis en zeker deze nieuwe verschijning laten zich ook prima passen in een zonnige prairiebeplanting met siergrassen.

Beschikbaar van Heliopsis helianthus 'Orange Marble' ®

Particulieren: Heliopsis helianthus 'Orange Marble'® zal in 2024 nog maar beperkt beschikbaar zijn, waarschijnlijk vanaf juni. Check hiervoor onze Sortimentslijst.

Kwekerijen: Heliopsis helianthus 'Orange Marble'® is kwekersrechtelijk beschermd en vermeerdering door kwekerijen etc is dan ook niet toegestaan. Voor informatie neem contact op met Plantipp


Reacties & ervaringen zijn van harte welkom
Ik wens je veel plezier met deze schoonheid, vragen en reacties zijn van harte welkom
 
Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ® Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ® Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ® Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ® Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ® Heliopsis helianthoides 'Orange Marble' ®