Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt
Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt
Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt
Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt
Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt
Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt
Kwekerij

Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt

Natuurlijk kweken we onze planten zelf
Wij kweken onze vaste planten zelf. Dat is arbeidsintensief handwerk met zaaien, scheuren, stekken en oppotten en niet te vergeten onkruid wieden. De planten groeien in eigen tempo in de buitenlucht zonder gif (pesticiden) en natuurlijk met organische bemesting. Hierdoor ontwikkelen de planten een goede weerstand. We verkopen onze planten pas als de plantkluit voldoende doorgeworteld is. Net opgepotte stekjes treft u bij ons niet aan. Als -ietwat ouderwets- ambachtelijke kweker zijn we kritisch op de vele nieuwigheden die jaarlijks op markt gebracht worden.

Hoe biologisch zijn onze planten?
Zoals hiervoor al beschreven groeien onze planten in alle rust buiten op. We gebruiken natuurlijk geen gif. We vermeerderen zoveel mogelijk zelf.
We krijgen regelmatig de vraag of we "biologsch" zijn. De term "biologisch" mag je pas gebruiken als je kwekerij gekontroleerd wordt door Skal en aan verschillende voorwaarden voldoet.
Dat we ons hier voorlopig niet bij aansluiten heeft een aantal redenen.
  • We hebben te veel soorten om allemaal zelf te kunnen vermeerderen. We betrekken ook nog stekken van andere bedrijven. Dit materiaal is veelal niet van biologische oorsprong. Dat betekent niet dat ze platgespoten zijn, maar we kunnen niets garanderen. Voordat deze stekken klaar zijn voor de verkoop groeien ze echter wel zonder gif op onder natuurlijke omstandigheden.
  • Helaas spelen kosten ook mee. Niet alleen zijn er kosten verbonden aan de controles ook vergt het ook weer extra administratie. En als kleinschalige kweker(ij) ben ik daar geen liefhebber van.

Hoe duurzaam kweken we?
  • Onze planten zijn gifvrij
  • We gebruiken gerecyclede potten (neem uw potten de volgende keer graag mee terug)
  • Elektriciteit wekken we op met zonnepanelen
  • Peat free. Sinds medio 2023 gebruiken we veenvrije potgrond (peat free)
  • We vangen het sproeiwater op voor hergebruik.
  • Op onze website staat niet voor niets: Een krat of TAS komt ook bij een bezoek aan onze kwekerij van PAS

 
Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt Natuurlijk en ambachtelijk gekweekt