Kwekerij van opvallende vaste planten
Kwekerij van opvallende vaste planten
Kwekerij van opvallende vaste planten
Kwekerij van opvallende vaste planten
Kwekerij van opvallende vaste planten
Kwekerij van opvallende vaste planten
Kwekerij

Kwekerij van opvallende vaste planten

Het begon met passie en telkens is er verwondering

Passie voor planten en tuinen, dat is wel mijn drijfveer. Vanuit de passie en liefde voor het kwekersvak is de kwekerij gegroeid tot hetgeen het nu is. Ik noem het "ons paradijsje in Noord-Limburg". Bezoekers van de kwekerij noemen het vaak "een veel te grote snoepwinkel".


Wij kweken nog alles zelf

Alle planten kweken we zelf, Hierdoor weten we de plant nodig heeft om zich goed te ontwikkelen. Door deze praktijkervaring met planten en ervaringen van tuinliefhebbers kunnen we bezoekers ook goed adviseren.
 

Wat kun je hier doen en zien?

De kwekerij heeft landelijke bekendheid gekregen onder tuin- en plantenliefhebbers, ook buiten Nederland. De belangstelling en aanloop naar de kwekerij neemt nog steeds toe. Ook tuingroepen kombineren een kwekerij bezoek met een inspirerende workshop op de kwekerij of met het bezichtigen van prachtige tuinen hier in de regio.
 

Hoe wij kweken: natuurlijk géén gif

Doordat wij alle planten – in respect voor de natuur - zelf kweken, onderscheiden we ons van tuincentra en handelskwekerijen. Wij kweken ambachtelijk en natuurlijk. Vanaf maart staan onze planten buiten zodat ze in weer en wind weerstand ontwikkelen. Dus geen opgejaagde (plof)planten. Klanten vertellen mij dat zij naast het uitgebreide en bijzondere sortiment ook de kwaliteit van de planten én het deskundige praktisch advies zeer waarderen.


Onze eigen Vense selecties (soorten)

Één van de mooiste kanten van het kwekers vak is "veredeling". Door op de klassieke wijze te kruisen,  met de hand of we latende vele insecten op de kwekerij het werk doen, ontstaan nieuwe soorten. De toppers krijgen een plekje in ons sortiement. Je herkent ze aan het woord 'Vens" in de plantnaam. Deze verwijst naar ons dorp Ven-Zelderheide. 


Tot slot: Hét Team

Ik krijg van klanten op de kwekerij, op tuinbeurzen of tijdens lezingen veel waardering voor wat we kweken. Dat is altijd leuk om te horen. Maar ik doe het wel samen met een hecht team van medewerk(st)ers en mijn partner. Deze ingrediënten aangevuld met veel geduld, gedrevenheid en deskundigheid hebben de kwekerij laten groeien en tot bloei gebracht.

mede namens het kwekerijteam ben je van harte welkom
Marcel de Wagt
Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten Kwekerij van opvallende vaste planten