Onze kwaliteit en prijsstelling

Onze kwaliteit en prijsstelling

Geplaatst op: Zondag 29 maart 2020


Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: Zoek je het allergoedkoopste tuinplantje?
Die willen en kunnen wij niet kweken omdat deze veel kwetsbaarder zijn én het veel langer duurt voordat je een PLANT hebt staan in de tuin.

Zoals je elders op de site kunt zien volgen wij onze passie: niet alledaagse planten op een natuurlijke en ambachtelijke wijze gekweekt. Dat vergt tijd en aandacht. Wij zijn er van overtuigd dat hiermee een goede basis zorgt voor een goede vervolggroei.
Om dit te realiseren kweken we onze planten voornamelijk in grotere (11x11 cm)  en zeer grote potten (ronde potten met een diameter van 14, 15 of 17 cm). Doordat de plant veel meer aarde heeft ontwikkeld de plant zich beter en gezonder. Je vind bij ons geen plantjes in kleine 9 cm potten.
Als je een kwekerij bezoekt dan zie je meteen het verschil. Op internet zie je natuurlijk niet het verschil in kwaliteit. Internetwinkels kopen de plantjes bij een beperkt aantal massa productie bedrijven waar de plantjes opgroeien in kleine 9x9cm potjes.

Hieronder zie je ter illustratie een foto van 2 van onze Heuchera's met in het midden één van de grootste Nederlandse internet aanbieders.